© Kioni Papadopoulos

42 appartementen in rijkswachtkazerne

De oude rijkswachtkazerne in de Sint-Andrieswijk wordt omgetoverd tot een nieuw wooncomplex, met daarin 42 appartementen en 3 commerciële ruimtes.

atcn

De oude rijkswachtkazerne op de hoek van de Kloosterstraat en Korte Vlierstraat is bijna volledig gerenoveerd door vastgoedmakelaar Fides Invest. Sinds het vertrek van de voormalige rijkswacht stond de kazerne al jaren leeg. In 2011 werd de kazerne nog kortstondig bezet door de krakers van vzw Collectief Duivenkot.

“De bestaande kazerne wordt omgebouwd tot een wooncomplex met 24 appartementen”, legt Eddy Duez van Fides Invest uit. “Op de braakliggende percelen van de site worden nog eens 18 nieuwbouwflats gebouwd. De prijzen voor een appartement met een slaapkamer beginnen aan 229.000 euro. De meeste flats zijn ook voorzien van een terras.”

Tomorrowland

Daarnaast komen er nog drie commerciële ruimtes op de benedenverdieping. Festivalorganisatie Tomorrowland verhuist zijn hoofdkwartier in het voorjaar al naar het nieuwe complex.

Bij Stuurgroep Sint-Andries wordt de metamorfose van de rijkswachtkazerne positief onthaald. “We zijn blij dat er eindelijk een invulling komt voor de oude kazerne”, zegt Nico Volckeryck, voorzitter van de bewonersgroep. “De kazerne heeft enorm lang leeggestaan en we zijn blij dat er nu extra woongelegenheid komt. Dat zal de buurt een positieve impuls geven. Sint-Andries is een heel levendige wijk en de komst van Tomorrowland past perfect binnen dat plaatje.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners