© Move Me Productions

Kortfilm Rose wint prijs in Canada

De kortfilm Rose van regisseurs Ritchie Vermeire uit Kalmthout en Dilgesh Rojbeyani uit Wuustwezel van Move Me Productions heeft op het filmfestival in Canada een Award gewonnen. Dit brengt het totaal op 13 Awards en 43 nominaties voor deze kortfilm.

Margo Tilborghs

“Ik was al heel tevreden met een nominatie voor deze film, maar we kregen de publieksprijs voor de kortfilm Rose”, zegt een tevreden Vermeire. "Maar een Award is de kers op de taart". Rose is het verhaal van een jong meisje dat aan de zeldzame ziekte Aplastische Anemie lijdt. In de hoop de vreselijke ziekte te overwinnen, ondergaat Rose meerdere therapieën. Ritchie Vermeire wéét waarover hij filmde. Hij verweefde zijn eigen ervaring in het scenario van Rose. Scenarist Curt Coekaerts zorgde mee voor het eindresultaat . "Negen jaar geleden zweefde ik zelf tussen leven en dood door deze bloedziekte", zegt de regisseur. "Dankzij de stamcellen uit het beenmerg van mijn zus leef ik nu nog."

De kortfilm Rose is niet enkel een oproep om stamcellen en bloed te doneren, maar ook een aanklacht tegen verzekeringsmaatschappijen die patiënten met een zeldzame ziekte financieel in de put duwen door de kosten niet te dekken. Ook dat aspect ondervond regisseur Ritchie Vermeire zelf aan den lijve.

Zanger Tommy Waters uit Kieldrecht herschreef zijn hit I'm Alive speciaal voor Rose. Acteur Torsten Colijn, die de rol van dokter Zachee op zich nam, mocht de prijs in Canada in ontvangst nemen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio