N-VA steunt sp.a-voorstel om geldstromen van salafisme bloot te leggen

Print

Regeringspartij N-VA is bereid om de sp.a te steunen in haar voorstellen om de geldstromen die gelinkt zijn aan het Salafisme en terrorisme bloot te leggen. Dat heeft federaal parlementslid Koen Metsu, de voorzitter van de bijzondere commissie voor terreurbestrijding, zondagochtend gezegd in ‘Wakker op Zondag’ op ATV. De voorstellen moeten eerst wel nog verfijnd worden, na opmerkingen van de privacycommissie.

Wie het salafisme en de daaraan gelinkte terreur wil bestrijden moet eerst en vooral de financiering ervan in kaart kunnen brengen. Sp.a wil de witwascel daarvoor kunnen inschakelen en het opvragen van bankgegevens ook voor niet fiscale redenen kunnen opvragen. Maar de sp.a moet met de voorstellen daaromtrent terug naar de tekentafel, na fundamentele bezwaren van de privacycommissie. Als dat huiswerk gedaan is heeft de oppositiepartij de steun van N-VA.

“De geldstromen die gelinkt worden aan salafisme, terrorisme enzovoort, moeten we beter kunnen blootleggen”, erkent Koen Metsu (N-VA) in Wakker op Zondag. “Dat was een voorstel van sp.a maar dat kreeg een vernietigend advies van de privacycommissie. We wachten op amendementen om die wetgeving te verfijnen. Dat is er nog niet van gekomen. Wij zullen dat steunen als het er op aankomt.”

MEEST RECENT