Degradatie komt dichterbij voor Racing Mechelen

Foto: GMAX

Degradatie komt dichterbij voor Racing Mechelen

Print
Alweer het verhaal van net niet voor Racing Mechelen zaterdagavond. De samenvatting van een heel seizoen trouwens. Pas diep in de slotfase moesten de Mechelaars plooien voor een efficiënter en uitgekookter Houtvenne: 1-3. De degradatie naar eerste provinciale komt zo alweer een stap dichterbij.

De thuisploeg miste een pak spelers. Onder meer de zieke kapitein Nils Van Delm was niet van de partij, Alex Teirlinckx stond wel aan de aftrap. Ook al had die in de loop van de week door blessure niet heel veel kunnen trainen. Ook afwezig: de grote centrale verdediger Gassama. Eveneens met een blessure.

De eerste helft speelde RC Mechelen een degelijke wedstrijd waarin het onverwacht op achterstand kwam. Dat was pech want onder meer een mooie kopbal van Mertens op aangeven van Dahman verdiende een beter lot. Toch 0-1 dus, met een kopbal van Kenny Geudens na een hoekschop. Nog voor de rust was alles te herdoen. Op aangeven van Fontaine zorgde Ahriga voor de gelijkmaker.

Op slag van rust werd een goal van Gianni Rombauts afgekeurd na fout op doelman Deelkens. Een zware sanctie, al speelde Deelkens het slim door een aantal minuten als een dood voorwerp te blijven liggen.

Laatste plaats

Na de rust werd Houtvenne sterker. Toch moesten de bezoekers heel lang wachten op een verlossende tweede goal. Knap voorbereidend werk van Van Asten die de bal klaar legde voor Geudens die maar in te leggen had. Eén minuut voor tijd duwde Chraou aan de tweede paal de 1-3 binnen. Wat overtrokken cijfers want bij 1-3 lijkt het wel of Houtvenne zoveel sterker was en dat was niet het geval.

Vijf minuten voor tijd werd Tim Peleman vervangen door een kwalijke trap op de enkel. Peleman, de enige Racinger trouwens die een gele kaart kreeg. En zo blijft RC Mechelen met tien punten en een straat achterstand vastgespijkerd op de laatste plaats.

 

MEER VOETBALNIEUWS