© BELGA

Belgisch Paralympisch Comité lanceert Road to Tokyo 2020

De Paralympische Zomerspelen van 2020 in de Japanse hoofdstad Tokio liggen nog veraf, maar het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) is toch al druk in de weer om de volgende paralympiade voor te bereiden. “Sinds onze terugkeer uit Rio de Janeiro zijn we al bezig met Tokio”, zo zei BPC-voorzitster Anne d’Ieteren donderdag tijdens de gala-avond ‘Road to Tokyo’ in het Crowne Plaza-hotel ‘Le Palace’ in Brussel.

“Vandaag tekenden we een overeenkomst met de Japanse luchtvaartmaatschappij ANA, die onze atleten en hun materiaal tot in Tokio zal brengen”, aldus D’Ieteren. “Verder trachten we de omkadering van onze atleten nog meer op punt te zetten. Het BPC, Parantee en de Ligue Handisport Francophone (LHF) werken daarbij nauw samen. We proberen ook veel te investeren in de basis van de piramide, door te focussen op jonge atleten en inspanningen te leveren om de sporten nog bekender te maken.”

Op de voorbije Paralympische Spelen in Rio de Janeiro veroverden de Belgen in totaal 11 medailles. “In Tokio hopen we even goed te doen, al is het moeilijk om daar nu al iets over te zeggen. In 2020 willen we zeker ook in een ploegsport aantreden, wat niet het geval was in Rio”, besloot de BPC-voorzitster.

Meer sportnieuws