Remmen Lijnbus lopen vast

op de drukke verkeersweg Noordeind in Kalmthout vatte een bus van De Lijn gisteren in volle spits vuur. Een geblokkeerde rem zorgde even voor paniek. De brandweer van Kalmthout had het brandje al snel onder controle.

Margo Tilborghs

De vastgelopen remmen van een Lijnbus zorgden even voor paniek aan het drukke Noordeind in Kalmthout. De brandweer van de gemeente kreeg rond 17.45u een oproep binnen en was snel ter plaatse.

“Bij aankomst werd ons duidelijk dat de remmen van de bus waren vastgelopen”, zegt Paul Michielsen van de brandweer van Kalmthout, zone Rand. “We hebben onmiddellijk de remmen geblust en verder gekoeld. Van een grote brand was zeker geen sprake. Op het ogenblik van de feiten waren er geen reizigers meer aanwezig in de bus. Hoe het komt dat de remmen plots in brand schoten, zijn we nog aan het onderzoeken.”

De bus werd gedepanneerd door medewerkers van De Lijn. Omdat het voorval zich voordeed tijdens het spitsuur, vormde zich al snel een file. De politie leidde het verkeer op Noordeind in goede banen. Automobilisten konden de bus en de hulpdiensten beurtelings passeren.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio