© Photo News

Robin van Persie steekt tong uit: drie wedstrijden geschorst

Robin van Persie mag drie wedstrijden niet in actie komen voor zijn club Fenerbahçe. De Nederlander is door de Turkse voetbalbond geschorst naar aanleiding van zijn gedrag in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Besiktas. Van Persie is volgens de bond schuldig aan het beledigen van Besiktas-supporters. Hij stak in het duel zijn tong uit richting de fans van Besiktas. Dat was volgens de voetbalbond van Turkije reden genoeg om hem te schorsen voor drie wedstrijden. Hij kreeg daarnaast een boete van ongeveer 5.000 euro.

Het duel waarin Van Persie het enige doelpunt maakte, zat vol incidenten. Zo lag de 33-jarige spits in de clinch met tegenstanders Oguzhan Özyakup en Dusko Tosic. Laatstgenoemde kreeg rood na een opstootje met Van Persie. Tosic moet vier wedstrijden toekijken. Na het beslissende doelpunt vierde Van Persie zijn goal ostentatief voor de neus van Özyakup.

Besiktas werd ook nog gestraft. Naast de straf voor Tosic moet trainer Senol Günes de volgende wedstrijd op de tribune plaatsnemen. De club zelf speelt de volgende thuiswedstrijd zonder publiek.

Meer sportnieuws