© BELGA

Thomas Van der Plaetsen hoogst twijfelachtig voor EK indooratletiek in Servië

Het is hoogst twijfelachtig of Thomas Van der Plaetsen kan deelnemen aan de zevenkamp op het EK indooratletiek, dat begin volgende maand in de Servische hoofdstad Belgrado plaatsvindt (3-5 maart). De 26-jarige meerkamper sukkelt nog met de naweeën van een kniekwetsuur. Dat meldde de Franstalige krant Le Soir donderdag. Het nieuws werd later bevestigd aan persagentschap Belga door Helena Van der Plaetsen, zus en tevens manager van de meerkamper.

“In november heeft Thomas bij een ongeval een snee net boven de knie opgelopen. Een open wonde die genaaid moest worden, waarna er wat littekenweefsel is ontstaan”, vertelde Helena Van der Plaetsen aan Belga. “Het herstel daarvan is trager verlopen dan verwacht. Thomas is nooit moeten stoppen met trainen, maar de volledige functionaliteit en mobiliteit is nog niet helemaal terug en wellicht is het allemaal niet voldoende om het EK nog te halen. Pas volgende week nemen we een definitieve beslissing, maar het staat vast dat we met het oog op het outdoorseizoen geen risico’s willen nemen.”

Begin juli werd Van der Plaetsen in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam Europees kampioen in de tienkamp. De meerkamper, bij wie eind 2014 teelbalkanker werd vastgesteld, eindigde vervolgens op de Spelen in Rio op de achtste plaats met een persoonlijk record van 8.332 punten. Met die adelbrieven op zak was hij een van de topfavorieten voor goud in Belgrado.

Meer sportnieuws