© Wim Hendrix

Borgerhoutse Pekfabrik houdt sensueel anti-valentijnsfeestje

Goed verborgen voor het mainstream oog ligt de Pekfabrik. Een oude, industriële site in hartje Borgerhout. Hier mag het wat minder voor de hand liggend zijn. De afzweerders van het kleffe valentijngebeuren vinden hier dit weekend hun gading tijdens de tweede editie van Pekzwart.

elien van wynsberghe

“Ooit was dit een echte pekfabriek”, vertelt Eef Lommelen. “En hoewel deze locatie al een tiental jaar meedraait, is ze wonderwel onder de radar gebleven. De plek heeft iets ruigs. Mensen zeggen vaak dat je er iets van Berlijn terugvindt. Je wordt hier naartoe geleid via een klein steegje. Dat draagt allemaal bij tot de mysterieuze sfeer die rond de locatie hangt.”

“Pekzwart moet een duister feest worden dat zowel voor mensen met als zonder lief spannend is. We zullen inspelen op alle zintuigen, vertrekkende van de duisternis. Dit moet een totaalbelevenis worden waarbij er expliciet wordt gezinspeeld op het seksuele. Vanaf het ogenblik dat je binnenwandelt, tot het moment waarop je het steegje opnieuw verlaat, beland je in een underground anti-valentijnsnacht.”

“Stout en spannend feest”

Hetzelfde geldt voor de dresscode. Die luidt ‘losse hemdjes, doorzichtige kleedjes en gemaskerde liefde, zwart zoals uw ziel’. De inspiratie daarvoor haalde de organisatie bij Stanley ­Kubricks erotische thriller Eyes Wide Shut. “Dit moet een stout en spannend feest worden, een duistere nacht waarin iedereen zijn soort mysterie vindt.”

Wie erbij wil zijn, haast zich beter, want de verkoop loopt goed. “En we vermoeden dat deze editie van Pekzwart zal uitverkopen.” Wie er zaterdag niet bij kan zijn: niet getreurd. “In de Pekfabrik worden meerdere feestjes per jaar gehouden.” En voor wie de locatie eens in een ander licht wil treffen: hier vinden ook af en toe rommelmarken en muziekoptredens plaats.

Pekzwart, za 11/02 vanaf 23u in de Pekfabrik, Kattenberg 93, Borgerhout. Tickets: 8 euro vvk (Café Barbossa & Plaza Real), 10 euro kassa.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio