© BELGA

Marc Coucke: “100 miljoen euro investeringen en oppervlakte groter dan Disneyland Parijs”

Ondernemer Marc Coucke heeft donderdag in Durbuy een stand van zaken gegeven over de evolutie van zijn project La Petite Merveille, dat hij er samen met compagnon Bart Maerten leidt. Grote nieuwigheid: de twee ondernemers wisten sterrenchef Wout Bru te strikken om zijn schouders onder de culinaire kant van het project te zetten. Vandaag is er al zowat 100 miljoen euro geïnvesteerd in La Petite Merveille, dat sinds juni 23 nieuwe jobs opleverde en een extra 50 nieuwe jobs in het vooruitzicht stelt voor komend jaar.

Een bijzonder enthousiaste Coucke stond donderdag stil bij de verwezenlijkingen en plannen voor het project in Durbuy. “Het project is ver gevorderd, de cirkel is bijna rond. Al van kindsbeen af kom ik in Durbuy, dat twee charmes heeft die we absoluut willen behouden: een uniek oud stadscentrum, gecombineerd met de pracht van de Ardennen.”

Het volledige project beslaat een oppervlakte van zowat 500 hectare. “Daarmee zijn we in oppervlakte groter dan Disneyland Parijs”, aldus Coucke.

Voor La Petite Merveille werken vandaag al ongeveer honderd mensen. Alle werknemers uit het verleden zijn gebleven, al is er met de komst van Coucke een nieuwe visie. “En die is groen, dat is zeer belangrijk”, klinkt het. “Zo hebben we onmiddellijk de quads, karting en paintball afgevoerd, hoewel die 30 procent van de omzet uitmaakten. Maar die zaken passen niet in onze visie.”

En die visie gaat ver. “Ons dieseltoeristentreintje wordt vervangen door twee elektrische treintjes. Dat kost ons veel geld, want die elektrische treintjes moeten in staat zijn om serieuze hellingen te nemen.” Durbuy krijgt ook het grootste park van laadpunten voor elektrische wagens in de provincie Luxemburg. “Twaalf zijn er gepland”, aldus Coucke, die zelf ondertussen ook met een elektrische wagen rijdt.