© AFP

Huiszoeking in hotel Kazachse selectie op WK biatlon

De Oostenrijkse politie heeft woensdagavond op de vooravond van het WK biatlon een huiszoeking verricht in het hotel van de Kazachse selectie. Daarbij werden medische producten meegenomen voor verder onderzoek, verduidelijkte de politie donderdag tijdens een persconferentie.

Aan de huiszoeking namen zo’n 30 personen deel. Er werden producten, medicatie en mobiele telefoons meegenomen, de politie onderzoekt nu of er inbreuken tegen de dopingwetgeving gepleegd zijn. De Internationale Biatlonfederatie (IBU) heeft de Kazachse deelnemers intussen al dopingcontroles laten ondergaan, voorlopig mogen ze donderdag op het WK wel starten op de gemengde aflossing.

Woensdag kwam er ook een speciaal congres van de Internationale Biatlonfederatie (IBU) samen in het Oostenrijkse Fieberbrunn, dicht bij Hochfilzen, om te beslissen over strengere sancties voor dopingzondaars. Dat congres kwam samen op aanvraag van meer dan 150 biatleten en 50 trainers. Over strengere sancties, van bijvoorbeeld langere schorsingen tot acht jaar, werd geen akkoord gevonden, maar de IBU roept Rusland wel op om de organisatie van het WK van 2021 in Tyumen op te geven. Rusland krijgt tot 24 februari de tijd om het WK terug te geven. Over een nieuw gastland zal volgend jaar beslist worden.

Het WK in Hochfilzen gaat donderdag van start en eindigt op 19 februari.

Meer sportnieuws