© google streetview

Ouders helpen ruiterkampioen met seksueel misbruik van minderjarige amazones

Het parket Halle-Vilvoorde wil een rij-instructeur van de manege uit Hoeilaart vervolgen voor seksueel misbruik. Ook zijn ouders, die de manege uitbaten, zouden volgens het parket moeten terechtstaan omdat ze de meisjes zouden geïntimideerd hebben en geen hulp zouden geboden hebben. Dat melden de kranten La Dernière Heure en Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde.

adm

De feiten van seksueel misbruik kwamen in juni 2015 al een eerste maal in de media. De 26-jarige Naoufal D., de zoon van de eigenaars en regerende Marokkaanse kampioen dressuur, wordt ervan verdacht dat hij minstens tussen 2006 en 2010 verschillende tienermeisjes zou verkracht hebben. De man zou zich aan minstens vier meisjes vergrepen hebben toen die 10 tot 14 jaar oud waren. Hij zou misbruik gemaakt hebben van zijn positie in de manege en zijn aanzien als ruiter om de meisjes te benaderen en te verleiden.

Eerst zou hij de meisjes in de stallen betast hebben en later zou hij hen meegenomen hebben naar een slaapkamer in de manege om seksuele betrekkingen met hen te hebben. De meisjes zouden ook herhaaldelijk op de manege zijn blijven slapen. Als een meisje niet op zijn avances inging, zou hij ermee gedreigd hebben haar niet meer te helpen om een betere ruiter te worden.

Eén van de meisjes was 13 toen de feiten, maar de twintiger zou nog minstens twee andere meisjes misbruikt hebben.

Het dossier komt einde maart voor de Brusselse raadkamer. Die moet dan beslissen wie er uiteindelijk naar de correctionele rechtbank wordt doorverwezen.