© REUTERS

Minderjarige deed cyberaanval op Brussels Airport op dag van aanslag

Het federaal parket voert een opsporingsonderzoek naar een cyberaanval op de website en het informaticasysteem van Brussels Airport die slechts enkele uren na de terroristische aanslag op de luchthaven gebeurde. De dader is een minderjarige jongen uit de Verenigde Staten maar de cyberaanval zou niets te maken hebben met de aanslagen.

gn

“De pogingen om de website onbeschikbaar te maken en om binnen te dringen in het informaticasysteem zijn zonder succes gebleven”, meldt het federaal parket.

“In het kader van dit onderzoek heeft het FBI na rechtshulpverzoek van het federaal parket een huiszoeking uitgevoerd te Pittsburgh en een minderjarige verdachte Amerikaanse burger verhoord. Deze persoon heeft de feiten toegegeven”, gaat het bericht van het parket verder.

“Uit deze onderzoeken en de eerste analyses van de inbeslaggenomen informaticadragers is gebleken dat er geen terroristische motieven waren voor de cyberaanvallen en dat deze geen enkel verband houden met de terreuraanslagen van 22 maart te Brussel en Zaventem.

Het federaal parket wenst dus te benadrukken dat dit dossier volledig los staat van de dossiers betreffende de aanslagen te Brussel/Zaventem van 22 maart 2016.”

Meer over Aanslagen Brussel