© Photo News

Beetje droef? Ruik eens aan een citroen

De Britse professor Tim Jakob ontdekte dat citroenen een positief effect uitoefenen op de mentale gezondheid. Op basis van die theorie ontwikkelde de professor een nieuwe behandeling om neerslachtige gevoelens te bestrijden, waarbij aromatherapie en lichttherapie aan elkaar gekoppeld worden. Voorlopig is deze therapie wel enkel in een medische spa in Londen beschikbaar.

VVA

Helemaal nieuw is de theorie rond aromatherapie niet. Beautyproducten krijgen al lang een geurtje mee, dat afhankelijk van het aroma zorgt voor een ontspannend bad of een oppeppende douche. Maar de Britse professor Tim Jakob, aangesteld aan de Cardiff University School of Biosciense, claimt ontdekt te hebben dat de geur van citroenen een positief effect op onze mentaal welbehagen uitoefent.

De professor besteedde zijn volledige academische carrière tot op vandaag aan onderzoek rond de psychofysiologie van geuren. Zijn onderzoek zou aangetoond hebben dat drie geuren een duidelijk effect hebben op hoe mensen zich voelen. Lavendel zou een kalmerende werking hebben, munt zou de sportieve prestaties bevorderen en citroenen zouden negatieve emoties kunnen verdrijven.

Op basis van die informatie ontwikkelde de professor een nieuwe therapie, waarbij licht en het aroma van citroenen samen aangewend worden om seizoensdepressies te bestrijden.De behandeling duurt vijftien minuten en wordt voorlopig enkel in een medische spa in Lodnen aangeboden.

MEER OVER Fit & Gezond