© Robyn Uytterhoeven

Hekken houden honden weg van glas

De gemeente heeft hekken geplaatst om een gedeelte van de nieuwe hondenweide aan het kerkhof in de Elzestraat in Sint-Katelijne-Waver af te bakenen. Dat gebeurde na klachten over glasscherven en steenpuin.

Robyn Uytterhoeven

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver ontving vorige maand meerdere klachten over glasscherven en bakstenen op de nieuwe hondenweide. Het beloofde om de zaak grondig te onderzoeken. “En dat hebben we gedaan”, zegt schepen van Dierenwelzijn An Coen (N-VA).

“Vroeger deed de site dienst als stort, waardoor er glas en steenafval in de grond is gedrongen. We hebben de situatie geëvalueerd en plaatsten gisteren dranghekken rondom de ‘gevarenzone’. De plasweide is eveneens voor een groot deel afgebakend”, klinkt het. Later komen er nog hogere hekken, maar die zijn momenteel nog nodig aan de werf aan de Octopusschool.

“Het is de bedoeling dat we eind maart of begin april, wanneer de vrieskou hopelijk over is, dikke rollen graszoden leggen om ervoor te zorgen dat het glas niet weer naar boven kan komen. Tot dan blijft de zone afgeschermd.”

Enkele buurtbewoners zijn tevreden met de aanpak. “We hebben bij onze bezoekjes gemerkt dat er kleine glasscherven liggen, wat gevaarlijk is voor de poten van de honden. Het is goed dat ze er iets aan doen en dat het gebied tot dan afgeschermd blijft”, zeggen ze.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio