© svh

Getuigen houden auto-inbreker in bedwang tot politie arriveert

De politie is woensdagavond opgeroepen voor een vechtpartij in de Nekkerspoelstraat in Mechelen. Uiteindelijk bleek het te gaan om getuigen van een auto-inbraak die de dief in bedwang hielden. Een tweede verdachte werd later op de avond door de politie gevat.

Sven Van Haezendonck

De melding bij de politie liep woensdag omstreeks 19u45 binnen. Korte tijd later was er een patrouille ter plaatse. Daar stelden ze vast dat omstaanders een 40-jarige man uit Brussel hadden overmeesterd, verdachte van een inbraak in een geparkeerd voertuig.

Een tweede verdachte, een 42-jarige Oost-Vlaming, kon aanvankelijk ontkomen. "Na doorgedreven onderzoek konden we later op de avond de kompaan intercepteren", zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de politiezone Mechelen-Willebroek. Beide mannen zijn gekend voor eerder gepleegde feiten.

In de wijk Nekkerspoel waren er woensdag overigens opvallend veel inbraken in auto's. Zowel in de Jan Bol-, de Sint-Gommarus- als de Lakenmakersstraat werd telkens een ruit van een wagen ingegooid. Telkens werd de draagbare gps gestolen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio