© REUTERS

Leurquin en De Roey nemen slechte start in Australië

Met een 122e en een 113e plaats hebben Chloé Leurquin en Manon De Roey niet meteen een goede start genomen op het Oates Vic Open golftoernooi (ELPGA/350.000 euro) in het Australische Connewarre.

Leurquin, met haar 45e plaats op de European Ladies golfranglijst de hoogst geplaatste landgenote, kwam op de Beach golfbaan niet verder dan een ronde van 79 slagen, zes over par. De 26-jarige uit Waterloo startte nochtans met een birdie maar moest op de volgende acht holes vier bogeys en een triple bogey op haar kaart schrijven. Leurquin sloot haar eerste dag af met een birdie op de zestiende hole en een bogey op de achttiende hole. Met haar ronde van 79 slagen, zes over par, telt ze meteen veertien slagen meer dan de Engelse Laura Davies, die alleen aan de leiding staat.

Manon De Roey had één slag minder nodig voor haar openingsronde. De 25-jarige uit Schilde, die net als Leurquin haar eerste ronde afwerkte op de Beach golfbaan, moest ook al vijf birdies incasseren op haar eerste acht holes. De Roey putte een birdie weg op de veertiende hole maar sloot dag één af met een bogey op haar laatste hole wat resulteerde in een ronde van 78 slagen, vijf over par en een daarbijhorende 113e plaats.

Stand na eerste ronde:

1. Laura Davies (Eng) 65 -8

2. Nicole Broch Larsen (Den) 67

. Melissa Reid (Eng) 67

. Whitney Hillier (Aus) 67

. Sandra Gal (Dui) 67

. Holly Clyburn (Eng) 67

7. Angel Yin (VSt) 68

. Hye Jin Choi (ZKo) am 68

. Maria Parra (Spa) 68

. Katherine Kirk (Aus) 68

...

113. Manon De Roey (Bel) 78

122. Chloé Leurquin (Bel) 79

Meer sportnieuws