IN BEELD. Zo ziet de luxefrituur van Sergio Herman eruit

Print
Antwerpen -

Sterrenchef Sergio Herman heeft donderdagmiddag zijn gastronomische frituur Frites Atelier voorgesteld in de Korte Gasthuisstraat, tegenover bakker Goossens, voor. Vanaf vrijdag is het publiek welkom.

Eerst was aangekondigd dat de frituur eind november - begin december al zou openen, maar het is uiteindelijk begin februari geworden. Vrijdag om 11 uur opent de frituur officieel voor het publiek.

In Nederland opende Sergio Herman al drie zulke luxefrituren: in Utrecht, Den Haag en Arnhem. Daar staan geen frikandellen of andere klassieke frituursnacks op het menu, maar wel een bakje friet met pakweg pastrami of stoverij op wijze van de chef.

Nu opent ook het eerste Belgische filiaal van Frites Atelier in de Wilde Zee in Antwerpen. Perfectie is alvast de norm. Niet alleen de frieten zijn handgemaakt, lokale kunstenaars personaliseren het geheel. Kamagurka tekent de servetten, Frederik Molenschot maakt de fornuizen en Cor Unum de keramische potten voor de sauzen.

Een pak friet kost 3,50 tot 6 euro. Er staan ook groentegerechten op het menu, die tussen de 5 en 7,50 euro kosten.

Onze culinair auteur en foodie Luc Hoornaert liet zijn licht schijnen over de nieuwe zaak en onderwierp twee pakjes friet aan een grondige smaaktest. Dit is zijn mening:

Korte Gasthuisstraat 32, 2000 Antwerpen

IN BEELD. Zo ziet de luxefrituur van Sergio Herman eruit
Foto: JHS
IN BEELD. Zo ziet de luxefrituur van Sergio Herman eruit
Foto: JHS
IN BEELD. Zo ziet de luxefrituur van Sergio Herman eruit
Foto: JHS
IN BEELD. Zo ziet de luxefrituur van Sergio Herman eruit
Foto: JHS
IN BEELD. Zo ziet de luxefrituur van Sergio Herman eruit
Foto: JHS
IN BEELD. Zo ziet de luxefrituur van Sergio Herman eruit
Foto: JHS
IN BEELD. Zo ziet de luxefrituur van Sergio Herman eruit
Foto: JHS
IN BEELD. Zo ziet de luxefrituur van Sergio Herman eruit
Foto: JHS
IN BEELD. Zo ziet de luxefrituur van Sergio Herman eruit
Foto: JHS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio