© dbw

© rr

© rr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Studenten organiseren spectaculaire vuurshow ten voordele van Oekraïne

Op de scoutsterreinen aan de Parklaan wordt zaterdagavond een gezellige winterbar georganiseerd. De initiatiefnemers zijn vijf laatstejaarsstudenten van het plaatselijke OLVE-college.

koen de beuckeleer

Vijf zesdejaars van het Edegemse OLVE-college organiseren zaterdag een winterbar ten voordele van hulporganisatie Oekraïne-Project Edegem. Op de scoutsterreinen van Scouts Elsdonk (‘de 85ste’) aan de Parklaan gaat vanaf 19u Song of Bubbles and Fire van start.

“Bezoekers kunnen genieten van een liveoptreden en een vuur- en bubbelshow met laserstralen”, vertelt medeorganisator Andries Tjalma. “Verder voorzien we een rijkelijk aanbod aan hapjes en drankjes. Van hamburgers en wraps tot versgemaakte soep van enkele moeders. Omstreeks 1u sluit onze winterbar de deuren.”

Opdracht voor godsdienstles

Het evenement is het gevolg van een opdracht die de studenten kregen van hun godsdienstleraar. “In principe moesten we acht uur vrijwilligerswerk doen, maar op deze manier denken we nog meer te kunnen betekenen”, zegt Jens Defoor. “We hopen 150 tot 250 mensen te bereiken en meer dan 1.000 euro in te zamelen. Het gebeuren staat open voor mensen van alle leeftijden.”

Met Oekraïne-Project Edegem kiezen de jongeren voor een goed doel met een lokale verankering. “De dame die het project al 23 jaar runt, woont zelf in Edegem”, zegt Michaël Deneir. “Ze zamelt goederen in voor arme mensen in Oekraïne en startte recent een project op om kinderen van straat te helpen. Oekraïne is een land met veel armoede, dat jammer genoeg vaak over het hoofd wordt gezien. Onze school heeft intussen beslist om het project als een officieel goed doel te erkennen, waardoor ook de opbrengsten van andere schoolacties naar de organisatie kunnen gaan.”

Wie het project van de vijf jongeren wil steunen, moet zaterdagavond zeker een kijkje komen nemen. In voorverkoop kosten de kaarten 5 euro, aan de kassa betalen bezoekers 6 euro per ticket.

www.songofbubblesandfire.be en www.oekraine-project-edegem.be

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio