Yves Segers herwerkt hit voor Sergio Herman: "Retteketet, waar is zijn vleeskroket?"

Topchef Sergio Herman opent vandaag in de Wilde Zee in Antwerpen het eerste Belgische filiaal van 'Frites Atelier', zijn keten van luxefrituren. Charmezanger Yves Segers heeft speciaal voor de sterrenchef zijn nieuwe single 'Waar is mijn vleeskroket' herwerkt. Het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx lieten de limited edition vanmorgen los op de luisteraars: 'Retteketet, waar is zijn vleeskroket?'

IN BEELD. Zo ziet de luxefrituur van Sergio Herman eruit

© JHS

© JHS

© JHS

© JHS

© JHS

© Joris Herregods

© JHS

© JHS

1 / 8
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sterrenchef Sergio Herman heeft donderdagmiddag zijn gastronomische frituur Frites Atelier voorgesteld in de Korte Gasthuisstraat, tegenover bakker Goossens, voor. Vanaf vrijdag is het publiek welkom.

Eerst was aangekondigd dat de frituur eind november - begin december al zou openen, maar het is uiteindelijk begin februari geworden. Vrijdag om 11 uur opent de frituur officieel voor het publiek.

In Nederland opende Sergio Herman al drie zulke luxefrituren: in Utrecht, Den Haag en Arnhem. Daar staan geen frikandellen of andere klassieke frituursnacks op het menu, maar wel een bakje friet met pakweg pastrami of stoverij op wijze van de chef.

Nu opent ook het eerste Belgische filiaal van Frites Atelier in de Wilde Zee in Antwerpen. Perfectie is alvast de norm. Niet alleen de frieten zijn handgemaakt, lokale kunstenaars personaliseren het geheel. Kamagurka tekent de servetten, Frederik Molenschot maakt de fornuizen en Cor Unum de keramische potten voor de sauzen.

Een pak friet kost 3,50 tot 6 euro. Er staan ook groentegerechten op het menu, die tussen de 5 en 7,50 euro kosten.

Onze culinair auteur en foodie Luc Hoornaert liet zijn licht schijnen over de nieuwe zaak en onderwierp twee pakjes friet aan een grondige smaaktest. Dit is zijn mening:

Korte Gasthuisstraat 32, 2000 Antwerpen

© JHS

© JHS

© JHS

© JHS

© JHS

© JHS

© JHS

© JHS

© JHS

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio