© Mercedes F1 team

"Niet zeker dat Mercedes aan de top van de F1 blijft"

Zullen de reglementswijzigingen er voor zorgen dat Mercedes niet langer aan de absolute top van de Formule 1 blijft en het de sport niet langer domineert?

F1journaal.be

Dat is de vraag die heel wat teams, rijders en ook fans zich stellen. Ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff laat in een interview weten dat hij niet kan inschatten wat de reglementswijzigingen voor Mercedes en de krachtsverhoudingen in de F1 zullen betekenen.

"Wanneer er reglementswijzigingen zijn dan biedt zoiets opportuniteiten en risico's. We hebben enkele agressieve doelstellingen vooropgesteld wat betreft de wagen en de motor. We gaan er volluit voor om deze doelstellingen te behalen," aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff op de website van het Mercedes F1 team. "Zullen deze doelstellingen volstaan om de andere te verslaan of kennen de andere teams een betere start dan ons? We weten het totaal niet."

"Of er nu een reglementswijziging is of niet, dit is altijd de periode van het jaar waarbij we erg sceptisch zijn. We stellen onszelf dan de vraag of ons werk goed genoeg is. Dat is de mentaliteit binnen ons team. Het zorgt er niet voor dat we er vrolijker van worden maar dit is de manier waarop we functioneren."

Mercedes zag Nico Rosberg na het behalen van zijn wereldtitel vertrekken en ook Paddy Lowe vertrok bij Mercedes om bij Williams aan de slag te gaan. Valtteri Bottas werd dan weer aangetrokken als vervanger voor Rosberg.

Naast de reglementswijzigingen dus ook heel wat wijzigingen binnen het team van Mercedes. Voorlopig blijft het wachten tot de eerste race in Australië alvorens we voor de eerste keer een echte inschatting kunnen maken van de nieuwe krachtsverhoudingen in de F1.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws