Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal3de amateurklasse A

Kristof Joos (Mariekerke): “Fusie is wel het laatste waar we aan denken”

Bij Mariekerke lagen ze even tegen het canvas nadat preses en hoofdsponsor Harry Van Houteghem besloot om na negen seizoenen Mariekerke naar Temse te trekken. Een week later richt de Scheldeclub zich vol vertrouwen op de toekomst. Bestuurslid Kristof Joos geeft toelichting.

ydb

Budget

“Mariekerke is een financieel gezonde club, ook zonder Harry kan deze club voortbestaan. Uiteraard zullen we door het vertrek van onze hoofdsponsor onze ambities voor volgend seizoen moeten bijstellen, al zijn we bezig met de zoektocht naar nieuwe sponsors. Ons bewust laten degraderen, doen we niet. We kiezen niet voor de gemakkelijkheidsoplossing. Bovendien spelen onze jongens voor de eer, de premies en een eventuele transfer.”

Jeugd

“Het jeugdbudget en het budget voor het eerste elftal staan los van elkaar. In dat opzicht heeft het vertrek van Harry geen impact. Onze jeugdspelertjes moeten niet op zoek naar een nieuwe ploeg.”

Opvolging

“Uiteraard polsen we bepaalde personen of zij het zien zitten om voorzitter van Mariekerke te worden. Al is dat op dit moment geen topprioriteit. Harry is er nog altijd. Of een fusie met een omliggende ploeg een optie is? Dat is het laatste waar we op dit moment aan denken. Na de afgesprongen fusie met Bornem, is dat geen piste.”

Sportief

“De gesprekken met de spelers zijn van start gegaan. Sommigen hebben al aangegeven te geloven in ons nieuwe project. Dat ook Raf Joosten en de technische staf hun geloof uitten, is een opsteker. We gaan er alles aan doen om ook volgend seizoen een competitieve ploeg bij elkaar te krijgen.”