© pdr

Boetiek Dany-May legt definitief boeken neer

De vier vestigingen van kledingwinkel Dany-May verspreid over Brasschaat, Schilde en Antwerpen zijn al een week gesloten. De luxeboetiek vroeg het faillissement aan.

rvre

Met de verkoop van luxe-merken als Jimmy Choo, Moschino en Balmain was Dany-May meer dan dertig jaar lang een gevestigde waarde. Het eerste filiaal opende al in 1979 op de Teniersplaats. Om de aangekondigde wegenwerken aan de Leien voor te zijn, trok Dany-May naar de Quellinstraat. Maar ook daar bleek dat de winkel niet voldoende bereikbaar was voor de klanten.

Acht ontslagen

Eind vorig jaar nog kondigde zaakvoerder Terrence De Witte aan dat Dany-May volledig zou verdwijnen uit de stad en een nieuw filiaal zou openen in Brasschaat. “Ondertussen had Dany-May nog een vestiging in Brasschaat, een in Schilde en twee in Antwerpen, waaronder een mannenboetiek”, zegt Jean ­Hendrickx, curator aangesteld om het faillissement af te handelen. “De vestigingen zijn sinds 31 januari gesloten en alle acht personeelsleden zijn ontslagen. Het faillissement is het gevolg van een combinatie van wegenwerken, de algemene crisis en terreurdreiging. Momenteel worden volgende stappen nog bekeken. Of we op zoek gaan naar een overnemer, is nog onduidelijk. Ook een winkelverkoop met een uitverkoop of grote kortingen voor de resterende stuks is nog een optie.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio