Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© rr

Basketbal2de landelijke b (v)Mercurius - Basket Willebroek B (zondag 17.00u)

Janne Roggemans scoort achttien punten in topper: “Normaal ben ik eerder iemand die het spel verdeelt”

Na de recente vier op zes is Basket Willebroek B op de vierde plaats terechtgekomen in tweede landelijke. Op bezoek bij nummer twee Diepenbeek werd verbazend vlot gewonnen (52-69).

mas

“Deze overwinning was best een verrassing, zeker omdat we een verre verplaatsing moesten maken en de wedstrijd vroeg op de dag geprogrammeerd stond”, vertelt Janne Roggemans. “De motivatie was aanwezig, omdat Diepenbeek een ploeg uit de top drie is. We begonnen goed aan de match en speelden onze snelheid uit tegen de ervaring van de Limburgers. De hele match door konden we goed roteren. Het was gewoon een heel goede prestatie van de ploeg.”

“Thuis verloren we met twee punten van hen, maar dat was nog in het begin van het seizoen. Ondertussen zijn we beter op elkaar ingespeeld. We kwamen in het tweede kwart wel even in de problemen tegen hun zoneverdediging, omdat onze driepunters niet binnengingen. Ze kwamen aan de rust nog even terug tot op drie punten, maar na de pauze konden we opnieuw het verschil maken met onze snelheid. Naar het einde toe konden we de kloof dan verder uitdiepen.”

Roggemans leidde haar team met achttien punten zo naar de overwinning. “Ik had eerlijk gezegd geen idee hoeveel punten ik had gemaakt. Het is altijd leuk voor de statistieken, maar normaal ben ik iemand die vooral het spel probeert te verdelen. De defense was de basis, waardoor ik vaak in de gelegenheid kwam om af te werken.”

“Door deze overwinning komen we op een mooie vierde plaats terecht. In het begin van het seizoen verloren we vaak met klein verschil, zodat we wat achterop geraakten in het klassement. We hebben geen concrete klassering vooropgesteld, maar willen natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen.”

“Zondag trekken we naar Mercurius en gaan we opnieuw op zoek naar de drie punten. Als we naar de klassering kijken, zou het geen probleem mogen zijn. Toch zeg ik zoiets niet graag vooraf, want je weet nooit of wij een mindere dag zullen hebben of zij net met hun beste prestatie zullen uitpakken.”