Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

WaterpoloSuper liga - Sammy ClaesMechelen

“Duels met Antwerpen zijn altijd geladen”

Mechelen boekte het voorbije weekend een uiterst belangrijke 15-17 zege bij Kortrijk. De West-Vlamingen zijn op deze manier zo goed als uitgeschakeld voor de play-offs.

jbr

Het werd een zeer spectaculaire wedstrijd daar in Kortrijk. Eentje waarin de Mechelaars pas in de tweede helft de bovenhand konden nemen.

Zaterdag krijgt Mechelen streekgenoot Antwerpen op bezoek. Als de Mechelaars ook die wedstrijd winnend kunnen afsluiten, ziet de toekomst er zeer mooi uit. Nadien rest er nog een wedstrijd tegen hekkensluiter Bergen. Een tweede plaats in de reguliere competitie behoort tot de mogelijkheden. In dat geval starten de Mechelaars met een bonus van twee punten aan de play-offs. De eerste krijgt drie punten bonus, de derde krijgt er eentje.

“We hebben het in Kortrijk inderdaad pas in de tweede helft kunnen afmaken”, zegt Mechelaar Sammy Claes. “We kijken nu vol vertrouwen uit naar het treffen met Antwerpen. Dat zijn iedere keer geladen duels. We kennen elkaar zeer goed. Tijdens de wedstrijd gaat het er soms fel aan toe, maar na afloop is dat dan telkens vergeten”, aldus Claes, die in Kortrijk goed was voor twee treffers.

William Wittevrongel vond vier keer de weg naar de netten. Ivo Antunovic scoorde drie keer, Junior Verschuren, Ruben Cools en Vlady Dulin elk twee keer. Sven Publie en Filip Lugovic lukten één doelpunt.