Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Volleybal2de divisie A (m)Mendo Booischot C - Stijn Debecker en co winnen topper en worden alleen leider

“Kleur bekennen en voor titel gaan”

De mannen van Mendo Booischot wonnen het voorbije weekend nipt tegen concurrent Nijlen met 3-2. Door het verlies van medekoploper Genk wordt Mendo nu alleen leider. Stijn Debecker steekt de titelambities van Booischotse team niet onder stoelen of banken.

Marcel Bernaerts

“We boekten een belangrijke overwinning”, zegt Stijn Debecker. “We lieten misschien wel een mogelijke 3-1 liggen, maar door het verlies van Genk hebben we nu plots een bonus van twee punten. We kunnen dus gerust van een geslaagd weekend spreken.”

De 25-jarige Debecker, die de voorbije twee seizoenen actief was bij Mendo B, zette dit seizoen bewust een stap terug.

“Bij Mendo B vertrokken er een hoop spelers. Bij Mendo C vind ik de gasten terug met wie alles is begonnen. We vormen een hechte vriendengroep, gaan samen op stap en kennen elkaar door en door. Dat maakt dat we tegen elkaar durven en kunnen zeggen waar het op staat. Zeker op de iets mindere momenten is dat een pluspunt.”

“Zo ook zaterdag toen we na het verlies van de eerste set bij 0-6 in set twee tot het besef kwamen dat het anders moest. Wat ook gebeurde. In de vijfde set, die altijd een loterij is, toonden we de nodige weerbaarheid en konden we uiteindelijk het laken naar ons toetrekken.”

“Het maakt dat we nu kleur moeten bekennen. Van bij het begin van het seizoen hadden we het idee dat we dit jaar konden meedoen voor de titel. Dat gevoel is nu nog versterkt. Vooral omdat we de voorbije wedstrijden beter bij de les waren dan in sommige wedstrijden in de heenronde, toen we altijd wel een of andere set lieten liggen. Het foutenpercentage ligt nu veel lager. Als we de komende weken kunnen bevestigen, zullen we er kort bij zijn.”