Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal4de provinciale a

Puttetrainer Tom Balemans last na dit seizoen sabbatjaar in

Of Putte SK straks naar derde stijgt of in vierde blijft, het zal sowieso zonder Tom Balemans zijn. Na vier intense seizoenen wil de coach er even tussenuit.

tvc

Balemans wil een jaartje herbronnen. “Het zijn vier drukke seizoenen geweest. Eerst zes maanden bij Vrij Eendracht Stabroek en de jongste drieënhalf jaar bij Putte. Samen met het bestuur van Putte hebben we een heel mooi parcours afgelegd. Toen ik in 2013 overnam, verbleef de club in de onderste regionen. Er is hard gewerkt. Ik doe niets aan 90 procent. Als ik ergens voor ga, doe ik dat aan 120 procent. Nog eens zo’n jaar erbij wordt erg moeilijk. Ik heb een gezin en drie kinderen. Op het werk krijg ik meer verantwoordelijkheden. Daarom wil ik een sabbatjaar inlassen. Toen ik mijn beslissing meedeelde aan het bestuur en aan de spelers, viel me dat bijzonder zwaar, moet ik toegeven. Ik denk niet dat ik ooit nog een club vind waar ik me zo goed voel.”

De promotie naar derde, of wie weet zelfs de titel, zou een prachtig afscheidsgeschenk zijn. Die doelstelling is weer een beetje dichterbij gekomen. Terwijl concurrenten Maria-ter-Heide en Donk tevreden moesten zijn met een punt, pakte Putte zondag de volle buit tegen Excelsior Essen. “Dat verliep niet van een leien dakje tegen een jong en onthoofd Essen. Onze eerste helft was absoluut niet goed. De twee tegengoals liggen nog zwaar op de maag. Na de rust heeft de groep wel prima gereageerd en de situatie op een voetballende manier opgelost. Dat we weer twee punten inlopen? We zitten niet in de positie om naar Maria-ter-Heide en Donk te kijken. Putte moet op zijn eigen wedstrijden focussen.”