Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

HandbalBene-league - Alex JacobsSasja

“Manier waarop we in Bocholt verloren, is bijzonder vernederend”

De twee Antwerpse ploegen in de BENE-League, Sasja en Olse Merksem, presteerden vorig weekend van zwak tot zeer zwak en dat zorgde bij de coaches van beide ploegen voor frustraties.

midc

“De motivatie ontbrak volledig en dat is onbegrijpelijk omdat mijn spelers wisten dat Wezet bij Hasselt geen punten had gepakt en wij dus een kans hadden om in het klassement met punten of met een beter doelpuntensaldo over de Luikenaars te springen”, zegt Sasjatrainer Alex Jacobs. “Winnen op Bocholt zou voor een verrassing hebben gezorgd, maar de manier waarop wij ons met 40-25 naar de slachtbank lieten leiden, is voor mij enorm vernederend.”

“Om ons nu nog rechtstreeks te plaatsen voor de BENE-League van 2017-2018 is een klein mirakel nodig. Op zaterdag februari thuis in Hoboken tegen Bevo en zaterdag 18 februari in Tongeren telkens twee punten rapen, kan, maar ook dan moet Wezet één of meer punten verliezen.”

Ook bij Olse Merksem liepen, na de duidelijke 26-33 nederlaag tegen Volendam, weinig mensen met de glimlach rond.

“We speelden goed mee in de eerste helft, maar konden die inspanning geen zestig minuten volhouden”, aldus Olse Merksemcoach Luc Vercauteren. “Onze spelers moeten meer dan ooit beseffen dat niet enkel tijdens de match inzet noodzakelijk is. Om een hele wedstrijd bij de les te kunnen blijven, is hard werken op training de boodschap. Sinds ik overnam van Lars Bertels heb ik, op één keer na, nooit met een volledige ploeg kunnen trainen. Dan kan je werken op kracht en snelheid, maar nooit aan automatismen en wordt het, als het om de knikkers gaat, vaak zoeken naar samenhang. Tot 18 maart hebben we tijd om ons klaar te stomen voor play-off 2. Ondertussen toch nog punten rapen, zou voor het moreel niet slecht zijn.”