Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Volleybal2de divisie A (v) - Kaat Nietvelt rekent op behoud voor Kasterlee

“We willen tonen dat we niet afgeschreven zijn”

De vrouwen van Kasterlee zijn bezig aan een moeizaam seizoen. Geplaagd door blessures, staan Kaat Nietvelt en co pas voorlaatste. Toch rekent de 22-jarige setter op een verlengd verblijf in de reeks.

Marcel bernaerts

Kasterlee schoof vorige weekend dankzij een redelijk vlotte 3-0 overwinning tegen Lanaken op van de laatste naar de voorlaatste plaats. Kaat Nietvelt, clubspeelster in hart en nieren en al een volledige carrière actief bij Kasterlee, hoopt dat dit de start is van de wederopstanding.

“Na maanden van blessureleed kunnen we bijna opnieuw over de volledige kern beschikken”, zegt Kaat Nietvelt. “Vanaf deze week is zelfs iedereen inzetbaar. De voorbije maanden hebben we heel vaak een beroep moeten doen op onze jeugdspeelsters. Zij hebben ons meer dan behoorlijk uit de nood geholpen en hebben ook veel progressie gemaakt. Maar op beslissende momenten misten we de ervaring van de afwezige basisspeelsters, waardoor we enkele puntjes lieten liggen en verder wegzakten in het klassement.”

“De zege tegen Lanaken doet dan ook ongelooflijk veel deugd. We hadden er wel op gehoopt. We waren erop gebrand om de buitenwereld te tonen dat we nog niet afgeschreven zijn. Ik hoop dat we deze lijn de komende weken kunnen doortrekken.”

Veel potentieel

Nietvelt beseft maar al te goed dat de weg nog lang is, maar aan opgeven denkt ze niet. “We willen absoluut in deze reeks blijven. We hebben de voorbije jaren zo hard gewerkt om op dit niveau te geraken, dat mogen we niet zomaar uit handen geven. Niet voor het team, maar ook niet voor de club en iedereen die ermee begaan is.”

Nietvelt weet dat de jonge speelsters veel potentieel hebben. “Vooral voor die jonge meiden is het belangrijk dat ze kunnen uitkijken naar wedstrijden op dit niveau, zo kunnen we hen aan de club binden. Dat alleen al motiveert ons, om na drie seizoenen in deze reeks absoluut het behoud af te dwingen.”