Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

volleybal 1ste divisie (v) Volley Noorderkempen

Nathalie Driesen en co naderen tot op één punt van leider: “Nu gaan we voluit voor de titel”

Volley Noorderkempen deed van zich spreken. Het versloeg leider Zoersel met 3-0 en nadert tot op één punt van de eerste plaats.

paha

“De openingsset verliep erg gelijkopgaand”, zegt speelster Nathalie Driesen. “Ondanks een kleine voorsprong dreigden we de set uit handen te moeten geven, maar uiteindelijk wonnen we nipt (25-23). We begonnen met een goed gevoel aan de tweede set en die leverde eigenlijk hetzelfde spelbeeld op. Bij 20-22 in het voordeel van Zoersel oordeelde de scheidsrechter dat een opslag van de tegenpartij buiten ging, terwijl die misschien toch binnen was. Na dat voorval ontstond er veel tumult en viel er een gele en een rode kaart voor Zoersel. De speelster met de rode kaart moest het terrein verlaten, maar omdat er op dat ogenblik geen wisselmogelijkheden meer waren voor Zoersel, wonnen wij de set met 25-22. Daardoor was Zoersel helemaal de kluts kwijt. Wij konden profiteren, speelden ons eigen spel en haalden de overwinning binnen. We naderen nu tot op één punt van Zoersel en hebben nog een inhaalmatch tegen Zandhoven te goed.”

Volley Noorderkempen heeft zich in een knappe uitgangspositie geknokt en wil nu duidelijk meer. “Na de zege tegen Zoersel, hebben we beslist om voluit voor de titel te gaan. De voltallige groep en het bestuur staan achter deze ambitie, maar we beseffen dat het moeilijk zal worden. We hebben nog enkele zware wedstrijden voor de boeg, zodat het knokken wordt tot het einde. Intussen blijven we met de voeten op de grond en bekijken we het van week tot week.”