Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

volleybal2de divisie A (m) VC Zoersel b

Patrick De Cnodder haalt met Zoersel leider onderuit: “We hebben veel vooruitgang geboekt”

De jongens van Zoersel B verrasten vriend en vijand door leider Wara Genk met 3-1 op zijn nummer te zetten. Ondanks die zege blijft Zoersel met een gedeelde vijfde plaats tot de betere middenmoot behoren, op ruime afstand van de top vier.

spe

“In een evenwichtige eerste set kwamen we nipt tekort, maar met een loodzware servicedruk en een goed functionerend blok namen we nadien de match in handen”, zegt trainer Patrick De Cnodder. “Al hadden we in de derde beurt enkele wisselspelers nodig om een achterstand van vijf punten om te buigen. Maar we hebben heel volwassen gespeeld. Of dit onze beste wedstrijd was, is moeilijk te zeggen. Misschien was het wel onze meest constante wedstrijd. We hebben al meermaals sterke sets gespeeld, maar dat niveau kunnen we vaak niet aanhouden. Nu lukte dat wel.”

“We hebben heel wat vooruitgang geboekt in vergelijking met het begin van het seizoen. Deze jonge groep geeft zich nooit gewonnen en kon al enkele keren terugkeren na een 2-0 achterstand. Mentaal moet je daar sterk voor zijn. Nu zie ik dat we ook op het vlak van continuïteit stappen vooruit hebben gezet. Ik geef toe dat het ons in de stand niet veel oplevert, maar dat is ook niet de bedoeling. Vergeet niet dat we in de tweede ploeg de spelers klaarstomen voor onze ploeg in liga B. De beste spelers maken op het einde van het seizoen de overstap en dat betekent dat we in de tweede ploeg telkens opnieuw beginnen te bouwen. Onze ambitie was een zesde plaats en de finale van de Beker van Turnhout.”