Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Basketbal1ste provinciale

Maarten Corremans (Vabco Mol): “Nog niet over de titel gesproken”

Leider Vabco Mol pakte vorig weekend tegen Wuustwezel uit met een demonstratie (100-39). Maarten Corremans omschreef het duel als een doorgedreven training in aanloop naar een belangrijk tweeluik.

ev

“Niemand had iets aan die wedstrijd”, zegt Maarten Corremans. “Wuustwezel moest duidelijk het hoofd buigen, wij kregen amper tegenstand. Het is vreemd om te zeggen, maar eigenlijk was het voor ons een doorgedreven training. Nochtans waren we vooraf niet gerust in de goede afloop. De coach had ons op scherp gezet, maar na het tweede kwart werd duidelijk dat die twijfel vooraf niet nodig was.”

De Mollenaars namen een mooie aanloop naar wat twee belangrijke weken moeten worden. Eerst staat de trip naar Kontich Wolves op het programma, een week later volgt de topper in eigen huis tegen Pitzemburg Mechelen. “Ofwel nemen we de komende weken afstand, ofwel zal het tot het einde van het seizoen spannend blijven”, zegt Corremans. “Zonder anderen te willen onderschatten: ik ben er vrij gerust in. We hebben veel potentieel. Dat zit volgens mij niet zozeer in het individuele talent, maar wel in de hechte groep die we vormen. We hebben nog niet over een mogelijke titel gesproken, maar als we de komende twee weken kunnen winnen, zal iedereen daar toch op beginnen hopen.”

“Dit is mijn eerste jaar bij Vabco. Vorig seizoen speelde ik niet omdat ik het plezier in het spelletje verloren was. Ik ben blij dat trainer Jan Mathues mij overtuigde om bij deze familiale club opnieuw te beginnen”, besluit Corremans.