Mode

H&M lanceert collectie gemaakt van plastic afval uit zee

Print
Met de Conscious-lijn bouwt H&M al enkele jaren aan een milieuvriendelijker imago. Dit jaar ligt de focus voor de nieuwe collectie op de stof Bionic, die wordt gemaakt van plastic afval uit zee.

Voor de Conscious Exclusive-collectie van 2017 werd gebruik gemaakt van Bionic, een gerecycleerd polyester dat gemaakt wordt op basis van plastic afval uit de zee. Dat je daarmee modieuze kleding kunt maken, wil de Zweedse keten alvast bewijzen met deze kortfilm  'The Journey of a Dress'. Gezicht en stem van de campagne is topmodel Natalia Vodianova. "Het is geweldig om te zien dat er sterke vooruitgang is geboekt op het gebied van duurzame materialen", zegt ze in een mededeling.

Naast een uitgebreide collectie voor vrouwen en een formele kledinglijn voor mannen, is er ook een selectie kinderkleding opgenomen in de collectie, net als een parfum dat bestaat uit organische oliën. De Conscious Exclusive-lijn is vanaf 20 april verkrijgbaar in 160 winkels wereldwijd en online.

Kleding maken uit plastic uit zee, dat klinkt vertrouwd? Ook G-Star lanceerde eerder met RAW for The Oceans al een dergelijke collectie. Andere grote merken zoals adidas en Patagonia experimeerden er al eveneens mee. 

 

NIET TE MISSEN