© Shutterstock

Brussel en Brugge horen bij 'goedkoopste valentijnsbestemmingen'

Bij de Duitse bloemenwebsite Bloomy Days hebben ze even onder de loep genomen in welke steden je Valentijnsdag het goedkoopst kunt vieren. Daarvoor brachten ze onder andere de prijs van een dozijn rode rozen in rekening, maar ook een etentje en een hotelovernachting. Brugge en Brussel veroverden daarbij allebei een plaatsje in de top twaalf.

flb

Stel je voor dat je je geliefde op 14 februari eens goed in de watten wilt leggen met alles wat clichéromantiek maar te bieden heeft: een boeket rode rozen, een dagje in de welness, een diner in een Michelinrestaurant, kaartjes voor de film en een overnachting in een luxehotel. Volgens het onderzoek dat Bloomy Days liet uitvoeren, moet je voor dat alles het meeste geld neertellen in Los Angeles. Meer bepaald gemiddeld zo'n 1.250 euro. Praag is dan weer het goedkoopst met 425 euro.

Toch doen ook Brussel en Brugge het niet slecht. Wie in eigen land Valentijn wil doorbrengen, kan er goedkoop een dozijn rozen op de kop tikken. Beide steden staan namelijk respectievelijk op plaatsen 4 en 3 in de lijst van waar je de best betaalbare bloemen vindt. Brussel haalt zelfs algemeen achtste plaats. Brugge doet het ook allesbehalve slecht met een twaalfde plaats.

Wie liever naar het buitenland en de vinger op de knip wil houden, kan verder ook hier terecht:

  1. Praag - 425 euro voor een luxehotel, dagje in spa, rozen en de rest
  2. Cork - 462 euro
  3. Madrid - 504 euro
  4. Belfast - 537 euro
  5. Cardiff - 542 euro
  6. Berlijn - 558 euro
  7. Wenen - 560 euro
  8. Brussel - 581 euro
  9. Lissabon - 582 euro
  10. Vancouver - 584 euro
Aangeboden door onze partners

MEER OVER Reizen