© Faltazi

Parijs heeft bloembakken waarin je wel mag plassen

In de strijd tegen wildplassen hebben ze in Parijs bloembakken geïnstalleerd waarin je wel je gevoeg in kunt doen. De eerste twee exemplaren werden geplaatst bij Gare de Lyon. Indien succesvol moeten er de komende maanden nog meer volgen.

Als je door Parijs wandelt, heb je ongetwijfeld liever dat de geur van verse croissants je tegemoet komt in plaats van die van urine. Om iets te doen tegen wildplassen heeft de stad nu twee bloembakken annex urinoirs geplaatst om dat probleem tegen te gaan. Wie hoognodig moet, kan nu zijn toevlucht zoeken tot de zogenaamde uritrottoirs.

Onder de planten worden balen stro geplaatst die samen met de urine worden omgezet in compost. Dat kan op zijn beurt - weliswaar pas een jaar later - door de stadsdiensten aangewend worden om de bloemperkjes mee te bemesten.

Het idee werd ontwikkeld door het bedrijf Faltazi uit Nantes en ook daar hebben ze al drie van die bloembakken besteld. Jammer genoeg is het ontwerp enkel bestemd voor mannen. Vrouwen die dringend moeten plassen, blijven alweer in de kou achter.

NIET TE MISSEN