Het worstenmysterie in Stevoort: hele gemeente bezaaid met pensen

Print

Op meerdere plaatsen in het dorp werden witte en zwarte pensen gevonden. Foto: hbvl

Stevoort -

De Hasseltse deelgemeente Stevoort is in de ban van witte en zwarte worsten, dat meldt Het Belang van Limburg. Er lagen gisteren op verschillende plaatsen doorschijnende plastiek zakken vol worsten. “Ik ben er afgebleven. God weet wat erin zit”, zegt een inwoner.

“Iedereen is bevreesd dat dit mogelijk vergiftigde worsten zouden zijn. Enkele maanden geleden hadden we een gelijkaardig voorval in Lummen”, zegt politiewoordvoerder Dorien Baens.

Of de Stevoortse worsten daadwerkelijk vergiftigd zijn, is niet duidelijk. De politie nam de pakketten mee naar het bureau. “Maar een toxicologisch onderzoek laten uitvoeren is bijzonder duur”, zegt Baens. “We kunnen dat alleen aanvragen als het parket dat vraagt, en dus ook de kosten draagt. Dat is nu niet gebeurd.”

De witte en zwarte worsten waren alleszins het onderwerp van de dag in Stevoortl. “Een heel merkwaardig verhaal”, klinkt het. “De straten waar de pensen gevonden zijn, liggen allemaal in een andere richting en het Sint-Maartenplein ligt centraal in het dorp. Daar kan je toch niet zomaar ongezien een pak worsten droppen.”

Schepen van Dierenwelzijn Joost Venken, zelf een fervent vegetariër, verslikte zich bijna in het worstenmysterie. “Ik ga met de korpschef overleggen hoe we elk risico kunnen uitsluiten. Als we daarvoor een toxicologisch onderzoek moeten doen, dan zal dat gebeuren. Maar misschien zijn er ook andere methodes.”

MEEST RECENT