Royal de Luxe met miniaturen in Mechelen: “Dit spektakel wordt als in een droom”

Jean-Luc Courcoult, de flamboyante en kleurrijke regisseur van Royal de Luxe. Foto: Gil Plaquet

Royal de Luxe met miniaturen in Mechelen: “Dit spektakel wordt als in een droom”

Print
Mechelen - Het wereldvermaarde Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe heeft een tipje van de sluier gelicht over het spektakel dat het in maart in Mechelen brengt. “Het wordt als in een droom”, zegt de flamboyante regisseur Jean-Luc Courcoult. Zonder reuzen, maar met miniaturen.

In een loods in Duffel. Daar werken twaalf mensen in het grootste geheim aan het spektakel dat 12.000 mensen van 3 tot 26 maart op de Mechelse Grote Markt te zien krijgen. De productie ‘Miniatures’ werd speciaal voor het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN ontwikkeld en begint daarna aan een wereldtournee naar onder meer Canada en Zweden.

Het is de eerste keer dat de Franse regisseur een voorstelling maakt die niet verzonnen is, maar een link heeft met onze huidige samenleving. “Onze wereld kent woelige tijden. We zitten op een kantelpunt en veel mensen volgen niet meer, ze zijn het beu. Ze begrijpen niet hoe het zo ver is kunnen komen. Als artiest wil ik mijn visie op verschillende elementen in onze maatschappij geven, zonder ze aan te vallen”, legt Courcoult uit.

"Als mens moeten we dromen"

De voorstelling ‘Miniatures’ neemt het publiek mee in de droom van een lijnpiloot. “Met veel plezier nodig ik de toeschouwers uit om zich in te leven in deze droom. Hij doet er haasje-over met de rampen die onze planeet teisteren. Vanuit de lucht ziet hij die slechts als miniatuurtjes. Ook zelf bekijken we de wereld vaak op een afstand en daardoor wordt alles kleiner. Maar als mens moeten we dromen, net zoals we eten en drinken. Als we dat niet meer doen, dan gaan we dood”, vertelt Jean-Luc Coucoult.   

Vanaf vrijdag 10 februari kunnen Mechelaars als eerste tickets voor een van de voorstellingen afhalen bij UiT in Mechelen. Aan de balie zijn er 4000 gratis tickets beschikbaar. Vanaf 14 februari komen alle mensen die niet in Mechelen wonen aan de beurt. Zij kunnen zowel aan de balie als online tickets bemachtigen.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio