© JVDP

Dit weekend in CittA Kempen: dit is de man achter Bumba

Dit weekend in CittA Kempen, het gratis magazine bij Gazet van Antwerpen:

Metalmuziek en Bumba? Wij zien u al fronsen. Toegegeven, het is een combinatie die wij ook niet meteen zouden maken. Tot nu. Want Bumba-tekenaar Peter Kustermans (46) uit Meerle ­(Hoogstraten) verenigt de twee probleemloos. Dat én de liefde voor de natuur. Al moet hij, nu hij in Borgerhout woont, meer op zoek naar groen dan destijds in de Kempen.

Theaterwerkplaats Het Gevolg koopt het gebouw in de Otterstraat in Turnhout waar het al jaren thuis is. Een mirakel, want het theatergezelschap was enkele jaren ­geleden nog ten dode ­op­geschreven. ­Stefan Perceval transformeerde Het ­Gevolg in drie jaar tot een sociaal-­artistieke omgeving waar mensen in hun ziel laten kijken. Aan CittA Kempen geeft Stefan ­Perceval zijn eigen ziel bloot.

Ruim de helft van de Vlaamse lokale ­radiostations zag in de jaren tachtig het licht als piratenzender. Dertig jaar later zitten de piraten van weleer al lang niet meer op dezelfde golflengte, en vaart elk station zijn eigen koers. CittA klopte aan bij zes Kempense FM-pioniers die nog trouw zweren aan het klassieke ­recept: een plaatje met een praatje.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio