© VRT

Tom Waes kan met drone ongelooflijke beelden van scheepskerkhof maken

Voor ‘Reizen Waes’ trok Tom Waes ook naar Bangladesh. Dat leverde enkele ongelooflijke beelden op, onder andere van een scheepskerkhof in Chittagong, waar gigantische afgedankte schepen van over de hele wereld worden ontmanteld. De scheepswrakken worden afgeschermd voor pottenkijkers, maar Tom Waes slaagde erin om met een drone beelden te maken.

inke

Vorig jaar werd een recordaantal bulk- en containerschepen wereldwijd voor de sloop verkocht. Zelfs schepen van zes of zeven jaar ‘oud’ worden ontmanteld. Dit jaar is de situatie niet verbeterd.

In Reizen Waes was zondagavond te zien hoe Tom Waes met zijn gids Chittagong bezocht. De scheepswerven van Chittagong zijn niet meteen de beste reclame voor Bangladesh, want naast de erbarmelijke werkomstandigheden voor de arbeiders worden de schepen uit elkaar gehaald op een ecologische onverantwoorde manier. Toch wilde zijn gids dat Tom Waes de werf zag, zodat “de werkcondities van de arbeiders daar verbeteren”.

De arbeiders riskeren voor een hongerloon (100 euro per maand) elke dag hun leven op de werven. Tom Waes stapte met zijn gids in een bootje om zo vanop zee dichterbij te geraken. Met behulp van een drone kon hij spectaculaire beelden maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER