© WAS

Computerwizards nemen Boerentoren in voor Google-wedstrijd

De Antwerpse Boerentoren staat op donderdag 23 februari in het teken van Google. Belgische computerprogrammeurs nemen dan deel aan de preselecties van de vierde editie van Google Hash Code, een internationale programmeerwedstrijd van Google.

inke

De Google Hash Code is een internationale codeerwedstrijd voor zowel studerende als professionele computerprogrammeurs. Google daagt de deelnemers uit om in vier uur tijd een bestaand probleem van Google op te lossen.

Alles verloopt in real-time over de drie deelnemende continenten: Europa, Midden-Oosten en Afrika. De beste teams worden op 1 april 2017 uitgenodigd op het Google-kantoor in Parijs om de finale te spelen. Het winnende team gaat naar huis met smartphones, laptops, tablets, enzovoort.

Google maakt het op te lossen probleem pas bekend bij de start van de wedstrijd. De afgelopen jaren moesten de deelnemers een algoritme maken voor het rijdende wagentje van Google maps of leveringen per drone optimaliseren. De deelnemers zijn vrij om hun programmeertaal te kiezen.

De Antwerpse start-up Taglayer organiseert het evenement. De jonge onderneming maakt deel uit van de incubator Start it@kbc, die tientallen technologische en IT-bedrijven begeleidt. Samen met KBC, Start it en hoofdsponsor Cronos willen de organisatoren ook andere computerprogrammeurs laten kennismaken met de ondernemerswereld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners