© Facebook Lucy Horlsey

In de ene winkel een maatje 36 en in de andere 40? Deze vrouw haalt uit naar ketens

De Britse Lucy Horlsey heeft op haar Facebookpagina een foto gedeeld van twee jeansbroeken, eentje van bij New Look en een van bij River Island. Opvallend genoeg is de kleinste broek diegene met de grootste maat. Ze vindt het dan ook niet kunnen dat alle winkelketens lukraak maten door elkaar lijken te gebruiken. Volgens haar zou dat onzekerheid bij jonge vrouwen nog extra in de hand werken.

flb

Misschien heb je het zelf ook al opgemerkt dat je in de ene winkel pakweg een maatje 36 hebt en in de andere een 40. Het overkwam in elk geval de Britse Lucy Horlsey. Tijdens het winkelen was haar opgevallen dat de verschillende maten die de winkels hanteren ver uit elkaar kunnen liggen. Zo heeft ze normaal maatje 42 bij New Look en toen ze bij River Island op zoek ging naar een nieuwe jeans in haar maat kwam ze uit bij een veel te klein exemplaar. Meer nog, zelfs een exemplaar in maat 46 was nog steeds kleiner dan de 42 die ze al had.

In een post op Facebook drukt ze dan ook haar afschuw uit over de maten die worden gehanteerd en vaak lukraak lijken te zijn. Alleen heeft dat volgens haar ook grote gevolgen. "Hoe kan het in godsnaam dat een grotere maat kleiner is? Niet moeilijk dat zoveel meisjes met hun zelfvertrouwen worstelen en het haten om nieuwe kleren te moeten kopen. Waarom kunnen de maten niet overal hetzelfde zijn?", vraagt ze zich af.

Het lijkt in elk geval een situatie te zijn die voor veel vrouwen herkenbaar is, want haar bericht werd ondertussen al meer dan 20.000 keer gedeeld. Voor Lucy is dat in elk geval een opsteker. "Nu weet ik tenminste dat het aan de kleren zelf ligt en niet aan mij."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty