Nieuwe nederlaag voor RC Mechelen

Foto: SMB

Nieuwe nederlaag voor RC Mechelen

Print
Racing kon een nieuwe nederlaag niet voorkomen, en voor zover er nog enigszins rekening wordt gehouden met het behoud is de kans op redding alweer met één kans verminderd. De kloof tussen RC Mechelen en de voorlaatste Betekom is intussen al opgelopen tot elf punten.

De Mechelaars begonnen in Nijlen dramatisch aan de wedstrijd. Na een kwartier stond het al 2-0 achter. Telkens doelpunten uit een stilstaande fase. Toen net voor de rust Pinxten er 3-0 van maakte leek de tweede helft nog één lange lijdensweg te gaan worden. Maar niets was minder waar.

De jonge bezoekers rechtten de rug en via Fontaine, die naast de paal binnen stak, werd het 3-1. Groen-wit kreeg moed en het werd sterker. Een bizarre goal van Mertens volgde. De Nijlense doelman Weyen trapte een bal uit tegen de rug van Mertens en 3-2. Het onwaarschijnlijke leek te gebeuren, maar een poging van Verschuren werd door Trenson van de lijn gekopt. Een partij met twee totaal verschillende helften voor RC Mechelen eindigde op jammerlijk en nipt verlies. De groen-witten verloren tijdens de match ook nog Godts, Van Den Meersche en Gassama met blessureleed.

Teirlinckx ontbrak en ook kapitein Nils Van Delm was afwezig door een schoolstage. Door het ontbreken van Teirlinckx en Van Delm droeg Dahman de aanvoerdersband. Fontaine kreeg een gele kaart. Gassama speelde na zijn schorsing voor het eerst sinds zondag 18 december tegen Diest opnieuw een wedstrijd, maar hij moest het veld vroegtijdig verlaten.

MEER VOETBALNIEUWS