Beker van België handbal (vrouwen)

Fémina Wezet op zucht van finale, Hasselt en Sint-Truiden houden het spannend

Print

Bekerhouder Fémina Wezet heeft zaterdag DHT Middelkerke-Izegem met 28-16 verslagen in de heenwedstrijd van de halve finales in de Beker van België handbal voor vrouwenteams. Het Limburgs duel tussen de dames van Hubo Initia Hasselt en HB Sint-Truiden eindigde op 19-21. De returns worden morgen/zondag gespeeld.

De halve finale tussen Hubo Initia Hasselt en HB Sint-Truiden kondigde zich veelbelovend aan. In de competitie staan beide ploegen bovenaan. Kampioen en competitieleider Hasselt had een vette kluif aan seizoensrevelatie Sint-Truiden, dat ging rusten met een minieme voorsprong (9-10). In het begin van de tweede helft gingen de Hasselaars erop en erover: 12-11. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd, tot Sint-Truiden op vijf minuten van het einde vier doelpunten uitliep (16-20). Hasselt knokte zich terug in de wedstrijd en met nog één minuut te gaan stond het 19-20. Sint-Truiden scoorde in de slotminuut en won met 19-21. De return wordt zondagnamiddag gespeeld om 15.30 uur.

In de andere halve finale won Fémina Wezet overtuigend van DHT Middelkerke-Izegem. De nipte competitienederlagen van de voorbije weken zorgden ervoor dat de thuisploeg gestresseerd aan de wedstrijd begon. Middelkerke-Izegem speelde vlot mee. Halfweg was het 11-11. In de tweede helft groeide de thuisploeg in de wedstrijd. De bekerwinnaar van vorig seizoen maakte in het slotkwartier het verschil, eindstand: 28-16. De return wordt zondagavond om 18.30 uur in Middelkerke gespeeld.

Meer sportnieuws