Brons voor Jorre Verstraeten in European Open: “Geen stappen overgeslagen”

Print

Judoka Jorre Verstraeten toonde zich bijzonder tevreden nadat hij zaterdag even onverwacht als verdiend brons veroverde op de eerste European Open van het jaar in het Portugese Odivelas. “Ik heb geen stappen overgeslagen om de kloof tussen junioren en senioren te dichten, maar ik heb ze wellicht sneller genomen”, reageerde hij na de dopingcontrole.

Verstraeten was zonder verwachtingen naar Odivelas afgereisd, maar pakte uiteindelijk zijn eerste bronzen medaille op European Open-niveau. “Laat ons zeggen dat ik iedere kamp begonnen ben met het idee dat ik alleen maar kon winnen en niets te verliezen had”, aldus Verstraeten. “Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik voor aanvang van het duel voor de derde plaats wel iets meer de drang voelde om te winnen dan bij de vier vorige kampen. In mijn derde gevecht tegen de Braziliaan Takabatake was ik kansloos, die was veel te sterk. Als ik daar nu tien keer tegen vecht, dan verlies ik ook tienmaal. De kloof tussen de junioren en senioren is heel groot, zowel op vlak van fysiek, techniek als op het gebied van tactiek en ervaring. Maar ik heb het gevoel dat ik geen stappen heb overgeslagen, wellicht heb ik ze sneller genomen.”

Met het brons van Odivelas mag Verstraeten naar het Europees kampioenschap, eind april in Warschau. “Uiteraard ben ik heel tevreden met de kwalificatie voor het EK, want het is een unieke gelegenheid om veel ervaring op te doen. Dat kan goed van pas komen voor het EK en WK bij de junioren. Ik vermoed dat ik in het vooruitzicht van het EK voor senioren mijn programma zal moeten aanpassen, maar dat is iets dat ik de volgende dagen samen met Danny Belmans zal moeten uitwerken.”

Meer sportnieuws