Hanne Desmet wordt derde in B-finale 1500m in WB shorttrack

Hanne Desmet is zaterdag tijdens de Wereldbekermanche shorttrack in Dresden in de B-finale van de 1500 meter als derde geëindigd. Alleen de Zuid-Koreaanse Ah Rum Noh en de Chinese Yang Liu sneden Desmet de pas af.

belga

In de eindstand van de 1500 meter werd 20-jarige rijdster van Ice Team Antarctica als negende geklasseerd. Winnares van de A-finale was de Canadese Kim Bouton. Door een vierde plaats in de halve eindstrijd had Desmet zich voor de B-finale geplaatst.

Desmet, die in het verleden vaak blessures had, lijkt fit. Volgende maand lonken de wereldkampioenschappen, die in Rotterdam worden gehouden. Om zich geheel op het shorttrack te richten, huurt ze met haar jongere broer Stijn en Jens Almey een appartement in Hasselt, waar de meeste centrale trainingen onder leiding van bondscoach Pieter Gysel plaatsvinden.

Op grond van haar verrichtingen op het WK voor junioren van vorig seizoen (dertiende) kreeg Desmet, net als Almey, een beurs van de Internationale Schaatsunie ter waarde van 6000 dollar.

Almey werd op de 1500 meter zevende in de halve finale, wat hem de negentiende plaats in het klassement opleverde. Op de 1000 meter eindigde Gert-Jan Goeminne als vijfde in de kwartfinale, goed voor de achttiende positie in de eindstand.

Meer sportnieuws