© AFP

Ligue 1

AS Monaco wint topper van Nice en staat nu alleen op kop

AS Monaco heeft zaterdag op de 23de speeldag van de Ligue 1 de topper tegen Nice met 3-0 gewonnen. Radamel Falcao was met twee goals opnieuw belangrijk voor de Monegasken. Daarmee staat Monaco aan de leiding. PSG volgt na een uitzege tegen Dijon op 3 punten op plek twee.

De twee clubs die voor aanvang van het duel met evenveel punten de koppositie deelden, kwamen in de eerste helft niet tot scoren. Valère Germain (47.) brak de wedstrijd vlak na rust open, waarna de Colombiaanse spits Radamel Falcao het duel besliste in het laatste half uur met twee doelpunten (60. en 81.).

Dankzij de zege gaat Monaco nu alleen aan de leiding in de Ligue 1 met 52 punten uit 23 wedstrijden. Nice volgt op drie punten.

PSG wint makkelijk in Dijon

Geen Thomas Meunier bij PSG in de basis, de Rode Duivel staat nog steeds aan de kant met een enkelblessure. Net voor het halfuur opende Lucas de score voor PSG door in de rebound de bal hard in het midden van de goal te mikken. Twee minuten later klampte Dijon weer aan. Via Julio Tavares (Dijon) die een voorzet kreeg van Pierre Lees Melou werd het 1-1. Pas diep in de tweede helft wist PSG het gat te slaan. Eerst vond Thiago Silva de goal voor de 1-2, drie minuten later pikte ook Edison Cavani zijn doelpuntje mee. Hij deed dat op een Ibrahimovic-esque wijze. 1-3 dus, en PSG staat in het klassement nu op gelijke hoogte met Nice op de tweede plaats.

Meer sportnieuws