© AFP

Démare boekt tweede zege in Ster van Bessèges

Arnaud Démare (FDJ) heeft de vierde rit gewonnen in de Ster van Bessèges (Fra/2.1). De Fransman van FDJ toonde zich zaterdag na 152,9 km tussen Chusclan en Laudun-l’Ardoise de snelste in de sprint voor de Noor Alexander Kristoff (Katusha) en de Fransman Christophe Laporte (Cofidis).

belga

Eerder won Démare ook al de openingsrit. Met Pieter Vanspeybrouck, Roy Jans en Maxime Vantomme, respectievelijk zesde, zevende en tiende, eindigden drie Belgen in de top tien. Lilian Calmejane, die vrijdag de koninginnenrit won, behoudt zijn leiderstrui.

De beginfase van de wedstrijd werd gekleurd door tal van aanvalspogingen. Uiteindelijk slaagde een groepje met zeven renners erin om weg te rijden uit het peloton: Angel Madrazo, Wesley Kreder, Nico Denz, Fabricio Ferrari en onze landgenoten Jelle Wallays, Kevyn Ista en Preben Van Hecke.

Heel veel voorsprong gunde het peloton hen niet, maximaal 2:25, en door het achtervolgingswerk van FDJ en Katusha werden de laatste vluchters bij de lurven gevat in de slotkilometer. In de sprint toonde Démare zich voor de tweede keer deze week de snelste. Calmejane behoudt zijn leiderstrui met 17 seconden voorsprong op de Deen Mads Würtz Schmidt.

De Franse rittenkoers eindigt zondag met een tijdrit over 11,9 km in Alès.

Meer sportnieuws