© Photo News

Krawatencross

Maud Kaptheijns: “Sanne en Laura leken de betere, maar ik kwam toch nog terug”

Maud Kaptheijns heeft haar werkgever Steylaerts-Verona de eerste bloemen bezorgd in een televisiecross. De ploeg pakte weliswaar al mooie publiciteit mee met de tweede plaats van Marcel Meisen in de Wereldbeker in Fiuggi en overwinningen in kleinere crossen met diezelfde Duitser en Braam Merlier, maar het is de Nederlandse die voor de eerste zege zorgde in een cross die wordt uitgezonden op televisie.

belga

“Ongelooflijk”, sprak de Nederlandse na afloop. “Dit had ik totaal niet verwacht.” Vorige week was haar WK voorbij nog voor ze het wist, nu kon Kaptheijns wel haar kansen verdedigen. “Ik heb de hele cross alles gegeven”, zei ze. “Op het eind leken Sanne en Laura de betere, maar ik kwam toch nog in hun wiel voor de sprint. Mijn ploegleider had net daarvoor me nog toegeroepen dat ik de snelste was en dat had ik in gedachten toen ik die sprint aanzette.”

Kaptheijns verraste Cant en Verdonschot in die sprint en gaf de zege niet meer weg. “Ongelooflijk, hier ben ik zo blij mee. Zo’n overwinning, in de DVV Verzekeringen Trofee. Dat betekent heel veel voor mij.”

Sanne Cant: “Ik ben ontgoocheld”

Kersvers wereldkampioene Sanne Cant kon voor eigen volk niet stunten. “Ik ben ontgoocheld”, sprak ze. “Ik had hier heel graag gewonnen. In de sprint maak ik een fout door enkel naar Laura te kijken. Ze zette niet meteen aan toen ze als eerste het asfalt opdraaide en zelf vond ik het te vroeg om al te sprinten. Dus ik keek naar haar en zag niet dat Maud al op ons wiel zat. Jammer, ze had heel snel enkele lengtes en die kloof kon ik niet meer dichten.”

Laura Verdonschot vocht zich na een valpartij in het slot nog terug in het wiel van Cant en Kaptheijns, nam zelf helemaal in het slot nog de koppositie, maar moet uiteindelijk vrede nemen met een derde stek. “Jammer”, klonk het. “Ik was misschien wel de sterkste van de wedstrijd.”

Meer sportnieuws