School Djellza (16): “We hopen dat verblijfsvergunning nog wordt verlengd”

Foto: jhs

School Djellza (16): “We hopen dat verblijfsvergunning nog wordt verlengd”

Print
Mechelen -

Ursulinen Mechelen, de school waar de Kosovaarse Djellza les volgt, is tevreden dat het 16-jarig meisje een verblijfsvergunning voor een jaar heeft gekregen. Directeur Francis Van Caer hoopt dat die nog wordt verlengd, zodat ze haar leven hier verder kan uitbouwen.

Het Kosovaarse meisje, dat als dochter van asielzoekers mee naar België kwam en hier intussen bijna haar hele leven woont, kreeg recent een verblijfsvergunning voor een jaar.

De directeur reageert tevreden. “We hebben vernomen dat haar verblijfsvergunning voor een jaar verlengd is. Dat is belangrijk en als school appreciëren we dat”, zegt directeur Francis Van Caer. “We hopen dat die verblijfsvergunning later opnieuw wordt verlengd, zodat ze haar leven hier verder kan uitbouwen. Ze heeft er veel voor opgegeven, en ook haar ouders.”

Volgens Van Caer volgt Djellza normaal de lessen zoals alle andere leerlingen. “Ze is een onopvallende leerling en is goed geïntegreerd in de klasgroep en op school”, klinkt het. Van Caer denkt dat de beslissing ook “positieve energie” aan de klasgroep kan geven.

De advocaat van Djellza meldde eerder dat haar verblijfsvergunning kan worden verlengd als ze, naast het niet ontvangen van OCMW-steun, naar school gaat.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio