Uitgerekend Van der Poel pakt zege in thuisdorp Van Aert na spektakelcross

Mathieu van der Poel heeft de Krawatencross in Lille gewonnen, uitgerekend het thuisdorp van wereldkampioen Wout van Aert. De beslissing viel pas in de allerlaatste honderd meters na een cross waarin voortdurend haasje over gespeeld werd. Van Aert werd wel tweede en verzekerde zich zo van de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee.

wic

Meteen vanaf de start van de Krawatencross waren er hier en daar al wat speldenprikjes te noteren van Mathieu van der Poel en Tom Meeusen. Wout van Aert , die uiteraard aardig wat dorpsgenoten gemobiliseerd had, had het in de beginfase lastig met de twee koplopers. In de tweede ronde al volgde er een kleine flashback naar het WK toen Van der Poel moest afstappen met materiaalpech. Het zorgde er uiteindelijk voor dat het trio Van Aert-Van der Poel-Meeusen samen vooraan kwam te zitten.

Het tempo ging naar beneden en even later kwamen ook Kevin Pauwels, Lars van der Haar en Corné van Kessel aansluiten voor een totaal van zes koplopers. Niet dat de Grote Twee dat zomaar lieten gebeuren in een cross waar ontsnappen o zo moeilijk bleek te zijn. Van Aert en Van der Poel speelden afwisselend haasje over, tot Van der Haar in de voorlaatste ronde het hazenpad koos. De Nederlander profiteerde zo van het getwijfel tussen Van Aert, Van der Poel en Meeusen, die geen van allen het vuile werk wilden opknappen.

Gefrustreerde Van Aert pakt wel eindzege in DVV Trofee

In een zinderende laatste ronde kwam toch nog alles bijeen. Met Van Aert, Van der Poel, Van der Haar, Pauwels en Meeusen op een banddikte van elkaar. Uiteindelijk was het die laatste die het voortouw nam in een zenuwslopend slot, maar lang duurde het niet vooraleer Van der Poel en Van Aert in een nek-aan-nek-race overnamen. Eerst botste de Belg tegen de Nederlander, daarna was het omgekeerd. Van der Poel wist zo toch de kloof te slaan in de bochten en bolde als eerste over de finishlijn. Een teleurgestelde Wout van Aert kwam pas als tweede over de meet in zijn Lille.

De 22-jarige Van Aert volgt op de erelijst van de DVV Trofee (de vroegere Gazet van Antwerpen Trofee) zichzelf op. Ook in 2015 stak hij de eindwinst op zak. Morgen/zondag zijn de veldrijders aan de slag in Hoogstraten voor de op een na laatste manche van de Superprestige.

Bekijk hier de volledige uitslag van de Krawatencross.

Meer sportnieuws